söndag 20 september 2009

Grisfesten - ett piggt inslag utan svineri


Till slut gick den alltså av stapeln, årets grisfest på Ibex Hill. 90 personer plus arbetande personal blev det och Griseknoen (köttet alltså) hade strykande åtgång. Så även de fyra kilo boerwurst som vi stödköpt dagen innan.

Buffébordet innehöll allehanda griskött (ribs, kotletter, etc) i ett antal olika marinader och rubbningar. Henrik Ribys hickoryrökta spiskummin och chilirubbade hörde till en av mångas favoriter. Till detta alltså korv och köttbullar, pastasallad, potatissallad, bönsallad, grönsallad, bröd, mm. Barnen tycktes nöjda med köttbullar och pastahjul.

Till kaffet serverades after eight-tårta, cheese cake och chokladtårta. En hink med grädde strök också med. Och dessförinnan hade barnen fått såväl isglass som godispåse. Och tagit ett dopp i poolen.

Utöver detta gick det naturligtvis en hel Melissasäck pop corn, ett par påsar nötter, ostbågar och chips.

Baren tömdes inte helt, men visst gick det några liter läsk och juice. Därvaren gin&tonic också, kanske mest för att skydda sig mot myggen. Rom&cola kom starkt mot slutet. Och flaskölen såg jag knappt röken av, men burkar står det några kvar i skafferiet så här dagen efter.

Vi har redan bestämt oss för att göra detta till en tradition, så välkomna åter om ett år.

Tacka alla som bidragit till detta trevliga arrangemang.

//

2 kommentarer:

  1. Vi kommer gärna nästa år, detta inlägget var det trevligare bilder på än de på förberedelserna.....

    Kram Ida

    SvaraRadera
  2. ser ut som en kanonfest.När blir nästa

    SvaraRadera