söndag 28 februari 2010

Blött prinsesspartaj på Ibex Hill

Ja, igår var alltså dags för slutklämmen på processen "Sigrid 4 år". Vi hade bjudit in alla svenskar med små barn, alla klasskompisar och så några till. Vi hade dock inte tänkt på att det fortfarande är regnsäsong och att det så sent som 24 timmar tidigare hade kommit ett riktigt skyfall. Av denna anledning skulle det visa sig att Sigrids prinsessparty blev ett blött sådant.

En av de första bilarna som anlände tomten hänvisade jag nämligen till området ovanför häcken och bilparkeringen. Med tanke på att det på pappret var 37 anmälda barn, och med dessa förväntades åtminstone några (säg ytterligare ett 40-tal) föräldrar. Om bilarna då inte parkerades som på grisfesten i september skulle vi aldrig få plats. Men, som sagt, jag hade helt förträngt att det är regnperiod. Det räckte således med att den första bilen (oturligtnog den enda av kalasets 30 bilar som inte var fyrhjulsdriven) entrade gräset. Bildligt talat hördes det plupp, plupp, plupp. Och så sjönk fordonet. Det tog en dryg timme att gräva ur under däcken och dra upp.

Sen blev det minipizza, piroger, smördegskorvar, kanelbullar, chokladbröd, muffins, kladdkaka och naturligtvis prinsesstårta. Gott, tyckte alla. Öl, vin, juice och pop corn fanns det också.

Till sist blev det fiskdamm. En väldigt ful fisk lurade bakom det röda skynket och skrämde ett par av barnen. Men även dammen och påsarna blev väldigt uppskattat.


Det var bara ett barn som undrade var hoppslottet var (och det var inte Sigrid). Får se om Valle eller Astrid får ha hoppslott ... Att regnet hängde i luften under sista timmen gjorde att vi inte utmanades att tränga in trettio ungar i poolområdet. Så här i efterhand känns det också ganska skönt.

//

1 kommentar: