måndag 3 maj 2010

Kompensationsdagen den tredje maj

Idag har många varit lediga i Zambia. Första maj råkade hamna på en lördag. Då är det synd om arbetarna. Då måste de kompenseras med en ledig dag den påföljande arbetsdagen, måndag.

Jag försökte förgäves förklara för våra anställda att de minsann fick vara lediga på första maj, den riktiga helgdagen. Men att de då inte kunde vara lediga på kompensationsdagen också. Det går ju inte att ha kakan och äta den, var ett av de finare förklarande uttryck som jag försökte översätta till engelska, men också det förgäves.

Nåväl, de dök ju upp allesammans idag den tredje, så på något sätt nådde jag väl ändå fram. Skam den som ger sig.

Idag har alla svenska barn i Zambia ridit ponny på Trot Overs stall. Alla utom Valle som var för liten och fick vara hemma hos nannyn (vad skulle hon annars göra med sin icke lediga dag?). Ja, inte heller Sigrid nappade på erbjudandet. Hon är lite som sin far; djur är fina, på bild, men läskiga i verkligheten. Dessutom finns det relativt få djur som inte luktar. Eller snarare stinker.

Vi bestämde idag att det heter kobajs och hästskit. Det är ett bra sätt att skilja mellan de båda avföringssorterna. Men hallå, den ena kommer ju i klumpar och den andra mer som en pannkaka.

Sedan grillade vi korv hos Bodil.


Därefter åt vi födelsedagstårta hemma hos oss. Och sjöng. Och lekte med presenter. För det var ju faktiskt inte bara en kompensationsdag för alla arbetare i Zambia, utan framför allt hela SEX ÅR SEDAN Astrid pluppade ut i Nelspruit. Shit, det känns som igår. Nästan.

Astrids födelsedag blev fantastisk och hon vill tacka alla för de finfina presenterna. Nu när kvällen är på väg över i natt och Astrid också somnat tror jag faktiskt att hon själv skulle summera sin dag precis som jag; underbar. Och på lördag blir det kalas, på riktigt. Med alla svenska ponnyryttare och dessutom en hel drös med klasskompisar och annat löst folk. Det ser vi fram emot. Har hyrt på såväl rosa hoppborg som waterslide och dessutom en kille från Baywatch Africa som ska vakta vattenrutschkanan. Får se om mammorna hänger vid poolen och papporna i baren!

//

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar