söndag 1 december 2019

Solnedgången är så mycket vackrare från andra sidan floden

Jag  vet, mitt bloggande sker alltmer oregelbundet, men ibland får jag en stund över och då tycker jag att den tiden ska användas till att berätta. Den här gången om min senaste födelsedag. Som jag helt på egen hand valt att fira i ett annat land och i tält.


Jag vet, det har funnits en tid när jag inte uppskattat campinglivet. Och det kanske kommer en tid när jag inte uppskattar campinglivet. Men, just nu väljer jag alltså att åka till Zimbabwe och bo i tält på min födelsedag.


Att ta sig över gränsen är lite mer komplicerat än att tura över Öresundsbron, men processen är ändå hyfsat välfungerande. En fem-sex olika luckor att fylla i blanketter i och sedan är det bara att dra vidare in i landet. Den här gången låg campingen bara några kilometer bort, på andra sidan Zambezifloden.


Vi har varit på det här stället förut, men ville nu visa att solnedgången faktiskt är vackrare på andra sidan floden för Frans och Patric med familjer. I gengäld fick vi prova på att bada i floden (ja, det finns inte bara tigerfish i vattnet …) och en massa annat skoj.


Vi hade flera flodhästar och elefanter i campen, men också vårtsvin och vackra fåglar. Alltså, detta kunde ju bara toppas med en massa presenter, där jag nog högst värdesätter musikquizen! Och de nya strumporna och pannlampan. Ja, jag hör, det har funnits ett annat liv och det kanske kommer ett annat liv.


Men just nu hävdar jag bestämt att solnedgången är så mycket vackrare från andra sidan floden.

// Theodor

1 kommentar: