måndag 2 februari 2009

På plats i Lusaka

Äntligen är vi på plats i Lusaka, Zambia, Afrika. Första månaden har rullat på väldigt fort. Vi har bott i ett tillfälligt boende, men sedan några dagar tillbaka är vi nu på plats i det hus där vi ska bo resten av tiden. Fyra sovrum, ett kök med bra matplats och så ett härligt stort vardagsrum med högt i tak och stor öppen spis.

Tjejerna är jätteduktiga. Är nu innepå fjärde veckan på amerikanska skolan och har samlat på sig några jysta fraser. Det finns några andra svenska familjer med barn i samma åldrar så det verkar inte gå någon nöd på varken Astrid eller Sigrid. Har förresten hittat såväl sjukgymnast som arbetsterapeut till Astrid, vilket känns lovande.

Valle har klarat värmen (25-30 grader) väldigt bra, men han har lite svårt för att bestämma sig för om han ska börja krypa eller gå, övar på båda. Snart är han stor nog att ge igen på alla tjejstreck, då blir han farlig!

Karin har redan kommit in bra på jobbet och ska denna vecka ut två nätter i bushen, så nu börjar livet på allvar för oss alla!

Mer info och bilder kommer vad det lider.

Hälsa!

/Theodor

3 kommentarer: