torsdag 23 april 2009

Astrid på intensivträning

Idag har Astrid inlett en intensivträning tillsammans med sjukgymnasten Musonda. Tidigare har vi träffat Musonda på torsdagseftermiddagar, men nu ska vi köra ett par gånger i veckan. Varannan gång blir det tillsammans med sexåriga zambiska tjejen Vanessa. De körde första passet tillsammans idag och båda var lika exalterade; Astrid av Vanessas flätade svarta hår med glaspärlor i topparna, och Vanessa av Astrids blonda silkeskalufs.


Vanessa tränar mest benen medan Astrid tränar sin högersida samt att försöka öka sitt fokus från fem minuter (första gången vi tränade med Musonda undrade Astrid om vi skulle åka och bada efter tre minuter ...) till lite längre pass (idag tog det 55 minuter innan hon ville åka hem och leka med sina syskon).

Musonda har också börjat lägga in viss språkträning. Idag hjälpte Vanessa sin svenska vän att hitta orden, vilket Astrid nappade på och tyckte var jätteroligt. Det krävs kanske inte någon svensktalande engelsklärare, utan bara rätt incitament för Astrid att lära sig. Idag tyckte hon det var roligt, och då kunde hon också varenda ord på bokstavskorten som utgjorde en annan av dagens övningar.

Mobilkameran behöver städas av så att bilderna blir lite mindre suddiga, men det är ändå tydligt att Astrid gjort stora framsteg vad gäller att hålla upp båda armarna, och som sagt att hålla koncentrationen lite längre.

Idag var Musonda väldigt stolt över båda tjejerna. Ska bli spännande att se hur intensivträningen funkar och vad det ger för resultat.

//

1 kommentar:

  1. Vad kul att det fungerar så bra. Jag hoppas att det fortsätter bra med intensivträningen. Hur gick det förresten med assistent till Astrid? Hittade ni någon bra?

    SvaraRadera