torsdag 23 april 2009

Åhörardag på AISL

I tisdags var det åhörardag på American International School of Lusaka (AISL). Varje elev hade en egen tid (45 minuter) med sina föräldrar och fick chansen att visa för sina föräldrar vad de lärt sig under läsåret. För tjejernas del är det ju lite kortare tid, men det visade sig ändå att de hunnit med mycket på de tre månader som gått sedan vi kom.

Varje elev har en egen portfolio där de tillsammans med lärarna fyller på information om vad som händer. Texter, bilder och teckningar ger tillsammans en väldigt bra bild för oss föräldrar.

Astrid valde att visa oss hur man spelar Memory, tog oss med in i Play Role Center, målade en fin tavla och gick igenom sin portfolio.


Sigrid expresspusslade tre pussel, målade flera teckningar, byggde med bokstavslådor och bjöd oss på pop corn och juice.

Det är så som åhörardagarna funkar här. De kallas för student led conferences, för att ytterligare understryka den enskilde individens ansvar och möjlighet att själv styra sin utveckling och framtid. Hemma har vi kanske mer av ett grupp och del-i-helhetsperspektiv. America is Amerika!


Jag fotade förresten det här fina collaget. Undrar just om barnen själva har valt pappersfärg för att göra sina självporträtt? Brunetten Ellinor, blondinen Peggy och Sigrid har ju lyckats väldigt fint i sina materialval ...

//

2 kommentarer:

  1. Ja, America är Amerika... Men visst är skolan bra. Vi hade liknande student led conferences när vi var i Islamabad. Sedan när barnen kommer upp i åldern är det Parent/Teacher conference som gäller och det ska vi ha den 29 april. Det "allvaret" började ungefär i trean.

    SvaraRadera
  2. Visst är deras självporträtt fina! Och de har tydligen valt färgerna själva, de har koll på läget våra tjejer!

    SvaraRadera