måndag 16 november 2009

Livingstone - igen


I helgen var det dags för mina föräldrars sista utflykt under sin semester här i Zambia. I fredags morse åkte vi till Livingstone för att se Viktoriafallen och allt däromkring. Barnen var väldigt duktiga i bilen, efter att vi kommit ut ur Lusaka och frågorna om hur långt det är kvar så smått började avta. Inga kräkningar eller onödiga toalettbesök den här gången inte.


Väl framme på Maramba Lodge hoppade kidsen i poolen medan vi andra försökte styra upp de tilltänkta aktiviteterna. På fredagskvällen tog vi Africa Queen, vilket inte helt otippat blev till en del springande efter tre kvällsglada barn som tyckte att coca cola och snacks bra i kombination med att springa i trappa, och hänga över reling ...

Flodhästar och en stor hjord elefanter, samt en fantastisk solnedgång var behållningen, samt en GT och så lite vitt. Välbehövligt efter sju timmar i bilen.

Lördagsmorgonen inleddes med en födelsedagspresent, nämligen helikoptertur över fallen. Det kan jag verkligen rekommendera. 15 minuter för 130 amerikanska dollar. Gift dig rikt eller unna dig några minuters spänning och makalöst sceneri.

Därefter drog vi bort till Viktoriafallen, vilket gick bra med barnen. Ja, lite åka på axlarna blev det ju till slut, men ändå. Uppehåll i regnandet hade vi, till och med strålande solsken så Astrid blev kokhet. Men då är det bara till att ta fram vatten och chips. Vilka barn smälter inte med den kuren?

På eftermiddagen åkte vi på en egen tur i Mosi-ya-tonyaparken. Fick se en hel buffelhjord och ett tiotal regnbleka giraffer. Dessutom zebra, gnu, babian, impala, vårtsvin med fyra söta kultingar och säkert en massa annat. Ja, några fåglar med roliga frisyrer såg vi. Därefter behövde Karin och jag en stor stark kaffe så vi for bort till ZigZag. Ett väldigt mysigt ställe, lite swazilandstuk för den som varit där. Vi kommer nog testa att bo där nästa gång det är dags för besök. Mina föräldrar tillbringade eftermiddagen med att titta på landets enda vita noshörning (deras guide hävdade dock att det fanns fyra till ...).

Utan några större fadäser gled vi sedan tillbaka till Lusaka under söndagen. Då var vi alla ganska trötta på att åka bil, långt. Nästa semester blir ju med flyg, skönt det.

//

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar