söndag 27 december 2009

Julen är död, leve fastan!

Så var julen till enda och idag är det arbetsdag. Inte för mig, och inte för Karin, men väl för vår barnflicka. Så idag tar det nya sunda livet vid. Vi börjar väl med en morgonpromenad. Senare i veckan måste vi dessutom använda de återstående träningskuponger som Karin köpte på sig i höstas.

Och så hade vi ju båda köpt varandra varsin spa-timme i julklapp. Det nya livet efter all julmat och allt julgodis ser således ut att ta sin början, snart.

Själva julafton blev mycket lyckad. Så här i efterhand vattnas det kanske inte lika mycket i munnen när jag tänker på julbordet, men gediget var det och gott var det. Köttbullar, prinskorvar, Janssons frestelse, några sorters sill, kalaskroppkakor, laxtårta, potatis, julbröd, kex och ostar, revben, rödbetssallad, julskinka (också denna andra skinka blev gott griljerad), ägghalvor och så naturligtvis en massa julgodis och till efterrätt blev det glass till barnen och en chokladöverdragen marsipantårta. Knytkalas är aldrig fel.

Såväl barn som vuxna tog om tills det var dags att svalka sig i poolen, eller ta en GT eller bara en cognac och en cigarr. Men det blev naturligtvis ändå rester över. Som alltid. Så pass att vi kunde skicka med Tomas varsin take away-jultallrik till de av hans familjemedlemmar som blivit mer än ett dygn försenade på en flight från juliga Sverige. Och dessutom ha ett restjulbord med familjen Lindblom på juldagen. Har det någonsin, någonstans, serverats ett julbord som inte ger några rester?

Framåt sen eftermiddag knackade det på dörren. Mina barn blev ganska förvånade eftersom jag satt kvar i rummet.

Vi hade haft en låtsastomte på morgonen och delat ut varsin klapp, men den här var "gammal och tjock" som någon sa (kanske en klen tröst att jämföra sig själv med en tomte, men detta måste ju innebära att jag själv är ung och smal, eller?).

Inte ens Jason förstod vem det var, men eftersom Astrid blev rädd och drömde mardrömmar var vi på juldagsmorgonen tvungna att avslöja att det var Aykut som tomtat.

Såväl barn som vuxna blev väldigt nöjda med sina presenter. Valle tyckte bäst om sitt parkeringshus och sin käpphäst (eller käppzebra, om man ska vara riktigt noga). Sigrid njöt av en stickersbok och en barbiedocka. Astrid fängslades av en Lotta på Bråkmakargatan-DVD, men likt syrran också av en fin klänning och en Hello Kitty-baddräkt.

Karin är fortfarande salig eftersom hon på nyåret ska få kabeltv, medan jag är väldigt nöjd med det kilo cashewnötter som jag samlat ihop till. Även om de båda svartvita fotografierna från Western Province, även med tre vilda ungar i huset, kommer att vara betydligt längre och dessutom är väldigt fina. Tack, säger vi alla till varandra.

I övrigt har vi mest umgåtts med våra vänner och hängt vid poolen under helgdagarna. Men nu är det alltså måndag. Mellandag, utan mellandagsrea. Dags att ta tag i livet och påbörja fastan. Och inleda träningsåret med lite mer fysisk aktivitet än det blivit på sistone. Fast nu skriker visst barnen att det är dags att laga frukost. Nåväl, frukosten är ju det viktigaste målet på dagen. Så nu drar vi igång.

God fortsättning på er allihop!

//

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar