fredag 12 februari 2010

Alla Hjärtansfriandet kommer tidigt till Afrika i år

Jag visste det inte själv, fram till i förrgår kväll, ca 21.37, då min vän, vi kan kalla honom Peter, ringde och viskade, att det finns en trevlig Valentinesmeny på Zebra Crossing Café. I folkmun kallas detta ställe för Ababa House, men det är ju naturligtvis en felaktig beskrivning av själva caféet. Min vän, Peter alltså, föreslog att vi skulle ta med våra familjer (inklusive fruar) och slå på stort. Jag snålade och lät Valdemar stanna hemma, men hallå, han sov ju faktiskt när vi drog hemifrån. Vi bokade meny och bord igår, och idag var det dags:

- Laxkrustader (betyg: mycket goda, en bra start på Alla Hjärtans)
- Skaldjursplatta för 2 (jag fick dela med min bordsdam, och nu pratar jag inte längre om Peter, betyg: inte så mycket skaldjur men gott ändå)
- Chokladmousse (inte den krämiga sorten som finns norr om ekvatorn, betyg: sött och gott, extra mörk chokladbit, mycket god)
- Säsongens kaffe (betyg: välrostad, fin krema, god, och konstnärlig)

Censurerat stycke - åldersgräns 18 år:
(Och därtill finns en chokladbutik, Valdemeers, som förser såväl vuxna som barn med belgiskklingande titlar på praliner. De vuxnas bukar står redan eregerade och då hjälper det inte med varken kakao eller viagra, vi nöjer oss med att skämma bort kidsen ...)



Efter tre timmars eftermiddagslunch är man ganska slut, dåsig i skallen (ja, det fanns "vin"). Att termometern i FedEx-rondellen visar på 37 grader celcius hjälper inte till. Om man inte vill hoppa i poolen förstås.

Det är två dagar kvar till Alla Hjärtans Dag i Sverige. Men ni har också semlor som ni kan gotta er åt. Här i mörkaste Afrika finns inte tillstymmelse till fastlagsbullar, och den hetaste väggen är den närmast poolen. Jag tror jag drar mig ditåt nu. Resten av familjen lockar. Det svalkande vattnet likaså.

Som sagt, trevlig helg! Alla Hjärtans på dig!

P.S. Bilderna från bloggens ettårsjubileum har visst fastnat i tullen, ska se om jag kan starta en insamling för att få loss dem. Måste bara hitta på ett bra 90-konto först. Eller så pratar jag med någon som kan hjälpa till att frigöra dem från hårddisken. Ska se om jag hittar någon på stan ikväll. Ibland hänger de i FedEx-rondellen, andra dagar på Ababa House, eller Zebra Crossing Café om man ska vara riktigt nogräknad, och det ska man visst vara när det gäller pengar (jag vet inte längre, det är min bästa hälft som betalar för mig och allt jag gör).

//

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar