söndag 21 februari 2010

Oh, this is Hardship

Det brittiska popbandet Pulp hade två medelstora hits, Disco 2000 och Common People. Därefter släppte de ett antal samlingsskivor som i princip bara bestod av de där båda låtarna. Men sen kom det ett album som heter This is Hardcore. Självklart borde det finnas ett liknande album, med vilken grupp som helst, fast med titeln This is Hardship.

Två gånger den senaste veckan har jag behövt just det där soundtracket, med låten som inte finns men ändå heter This is Hardship. Första gången var i onsdags på Svenska Skolan. Vi hade hur trevligt som helst, hade fått in de specialbeställda semlorna (som inte alls var i klass med Bodils semlor några dagar tidigare, men ändå hamnar på andraplats i Lusakas semlatopp 2010 pga bristande utbud i staden) och barnen hade klätt om till simutrustningen. Det var då himlen öppnade sig, regnet vräkte ner, kaffet kallnade, grädden jagades av myror och barnen av föräldrar som ville ha upp dem ur poolen. Och i allt detta kände jag alltså ett behov av att få sjunga: Oh, this is hardship.

Sedan kom lördagsmorgonen. Karin och jag har bestämt oss för att det är en bra idé att slå två flugor i en smäll genom att dels köra en veckodebrief om vad som hänt i våra respektive världar (Team Embassy och Team Homebound) och samtidigt få lite motion. Vi går därför den i kolonin världsberömda Ibex Hill-rundan på drygt 8 km. I lördags kom vi knappt utanför muren innan ... himlen öppnade sig, regnet vräkte ner, och barnen jagade föräldrar som var på väg ut. Och det var då, som jag för andra gången under den gångna veckan kände att det verkligen finns ett behov för ett soundtrack där vi alla kan få sjunga ut: oh, this is hardship.

För den som undrar så har det sedan fortsatt att regna. Det gör ju ofta det under regnperioden. Någonstans måste den ju fått sitt namn ifrån (inte som den svenska sommaren som borde namnändras eller åtminstone rapporteras till allmäna reklamationsnämnden) Och det är också därför vi har vårt hardshiptillägg. Tror jag.

//

1 kommentar:

  1. Theo,
    Varför skulle det vara hardship med lite regn, när det är snökaos i Sverige och regniga somrar? Man får väl ha regnställ och andra attiraljer... Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder... Ok, leran vid regnattackerna är så klart hardship...

    SvaraRadera