torsdag 25 mars 2010

Tjejerna visar vad de kan på Student Lead Conference

Igår var det dags för Student Lead Conference på AISL. Det är andra gången Astrid och Sigrid får visa upp vad de håller på med i skolan för oss föräldrar.

För Astrids del har det hänt väldigt mycket under året vi varit här i Zambia. Teckningarna är mer förfinade och nu är hon på god väg att kunna skriva sitt namn. För en tjej med småländsk bakgrund är bokstaven R inte bara svår att uttala utan också att skriva. Men det tar sig, minst sagt.

Astrid visade oss också vad man kan göra i klassens polisstation, samt lite grand på en av datorerna som barnen har för att rita och spela.

För Sigrids del har det också hänt väldigt mycket. Språket har, precis som för Astrids del, utvecklats oerhört. Och för att lyckas med en förbättrad engelska har även svenskan förfinats för båda tjejerna.

Sigrid valde nu att visa ett par rita/måla-stationer i klassrummet, men också att berätta en saga och så gick vi naturligtvis igenom portfolion.

Likt förra året slås vi föräldrar av vilken produktionstakt man har på skolan. Portfolion är överfull med teckningar, collage, små berättelser och annat. Fantastiskt. Och genom alla övningar och stationer som barnen går igenom varje dag sker det ju också en hel del inlärning. Fantastiskt vad duktiga de är!

Vi föräldrar tyckte också det var gott med en fika. Muffins med glitterströssel är kanske framtiden för den som vill lära sig något nytt?

//

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar