torsdag 23 december 2010

Hetaste händelserna under första besöksveckan

Sedan en vecka tillbaka har vi besök. Svärföräldrarna har landat och stannar i tre veckor. Efter den rättmiga oxfilén, som lades bredvid impalasteken på grillen, har vi hunnit päsa lite vid poolen och dessutom tagit en tredagarstur till bästa safariparken där vi haft tur med djur, regnsäsongen till trots. Det mest exotiska på menyn där var väl spiskumminmarinerade buffelgrillspett.


Bästa minnet är dock inte från djurens värld, utan från en leråker där safarijeepen körde fast och svärmor fick evakueras på guidens rygg. Valle var sedan mäkta imponerad när det kom en traktor och drog loss oss, efter ett dåligt försök från min sida att putta oss ur gyttjan. Jag har väl en del träning att utlova på nyåret ...

Nu är vi tillbaka i Lusaka och irrar som höns omkring och försöker minnas vilka rätter som ska vara med på julbordet. Men visst är det köttbullar, prinskorv, kroppkakor, Janssons, julskinka, tre sorters sill, knäckebröd och ost, ägghalvor och ... Lax har vi inte hittat mer än en liten bit och svärmor har sagt att hon kan stå över mot att vi alla ställer upp på en bild där vi alla har tomteluva på oss, i poolen. Vi får väl se hur vi löser den ekvationen. Det kan med andra ord bli en laxfri jul för min del.

Nåväl, det känns som om vi har koll, än så länge. Klapparna är inslagna och tomten vidtalad. Själv kommer jag att "köpa tidningen" vid tvåtiden, för ett litet gästspel hos familjen B. Sedan kommer nog chocken när jag inte "blir dålig i magen" klockan halv fyra. Förra året darrade ju Astrid som ett asplöv. Vi får se om historien upprepar sig.


Sedan lär det väl bli rester på juldagen, men det funkar ju det också. Och på annandagen trycker vi in oss i Patrolen och åker ut till Chaminuka för grillbuffé och möjlighet för barnen att leka av sig med sina kompisar medan vi vuxna kollar in ett av landets mest välkända gallerier.

Därefter planeras en tur till Viktoriafallen och Livingstone, men mer om det och nyår i kommande inlägg. Nu är det snart dags att ta på sig luvan och knäcka några nötter, eller kanske bara öppna en flaska vin ...

//

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar