måndag 28 mars 2011

Vår most wanted-lista

Så här mot slutet av åren i Zambia har vi börjat skissa på en lista över de hundra viktigaste sakerna vi måste göra innan vi flyttar härifrån. En av punkterna visade sig tidigare i våras vara semester i Malawi. Så den punkten har vi precis bockat av. Det blev en lång bilfärd, men också en egen sandstrand, fantastiskt god mat och många trevliga pratstunder, speltimmar och lärorika utflykter med en annan familj som också visade sig ha just Malawi på sin most wanted-lista.
Det visar sig nu också att våra vänner i familjen Hoel har återvänt till de kallare breddgraderna. De stannade ju i Afrika en hel månad och hann med att träffa oss, bada i poolen, men också en riktigt spännande tur till Viktoria Fallen där de hamnade i våldsamma upplopp samt krockade bilen och mycket annat. Men nu är de som sagt på säker mark igen. Förutom saknad lämnade de även kvar en galaklänning, ett par kalsonger och ett legorymdskepp …

Och väl hemma från Malawi har nu mina föräldrar anlänt för ett treveckorsbesök. Trevligt. De sitter just nu i vardagsrummet och diskuterar vilka blommor de sett i vår trädgård idag. Mamma tycks mest se fram emot Dutch Market nu på lördag och pappa resan till Viktoria Fallen nästa helg. Får se hur våldsam den resan blir för oss, Karin ska ju nämligen till Sverige så nu är det hardcore pappan som tar vid igen. Eller kanske sonen. Eller bara chauffören. Eller semesterfiraren, som genom denna resan kan bocka av ännu en punkt på vår most wanted-lista.

//

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar