lördag 14 december 2019

December är alla avslutningsshowers bästa tid

Under de senaste tio dagarna har barnen stått fler gånger på scen än jag själv gjort under hela året. Så, det är bara till att blocka kalendern och göra sig redo med kameran. Den här bloggen är bara till för att för framtida generationer visa hur en hektisk decembervecka kan te sig i en familj med tre ungdomar och en söt hund.

Tänd Ett Ljus framfört av allt annat än en triad av svenska ungdomar. 

Förra veckan var det konsert med skolans körer. Astrid sjunger aktivt. Vid jul passar det ju också bra med lite jullåtar, och går man på en internationell skola är det bra om man speglar lite olika kulturer. Just den här amerikanska skolan har en oproportionerligt stor grupp svenskar (femte största nationalitet efter amerikaner, kineser, sydafrikaner och zambier) och därför sögs även Sigrid och Valle in i Triads gamla landsplåga Tänd Ett Ljus. Mycket uppskattat, inte bara av svenskarna i publiken.

Delar av skolans körer. 

Den här veckan var det först luciafirande på svenska residenset. Årets deltagare i luciatåget var mycket duktiga och klarade det oplanerade strömavbrottet suveränt. Ibland blir ett framförande bättre acapella än med ackompanjemang. Det är ju faktiskt nyss nämnda låten av Triad ett bra bevis för. Skönt att Karin och jag inte valde att förstöra skönsången utan kunde hålla oss till att applådera och fotografera.

Redo för crescendo med alla bandmedlemmar!

Dagen därpå var det så dags för avslutningskonsert för en rad olika konstellationer med skolans band, från grade 6 till grade 10. Också detta blev en mycket fin uppvisning, och precis lagom lång för trötta familjemedlemmar. Bästa låten var definitivt Skyfall av Adele - mäktig i skolbandets tappning.

Så, vi kan väl enkelt konstatera att december är alla avslutningsshowers bästa tid!

// Theodor


En kör från Bauleni fick det att svänga ordentligt.

Russ Menard tackar alla involverade. 

P.S. Vad hade vår söta hund med alla avslutningsshower att göra? Jo, det ska jag berätta, fast det får bli en egen blogg … D.S.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar