tisdag 24 februari 2009

Astrids träning







Jag har tidigare nämnt att vi till Astrid hittat en arbetsterapeut och en sjukgymnast här i staden. Vi är fortfarande i inkörningsfasen med båda. Arbetsterapeuten heter Julie och är holländska. Vi träffar henne på tisdagseftermiddagar. Sjukgymnasten heter Musonda och är en lokal förmåga som vi viker torsdagseftermiddagarna åt. Astrid gillar dem båda, även om det tagit några veckor att komma dit.

Här lägger jag nu ut lite bilder från Astrids träning idag, med Musonda. De kör ca 45 minuter och koncentrationen är väl inte på topp hela tiden, men det känns ändå som om Astrid får ut väldigt mycket av de båda träningstillfällena. Så här långt är Karin och jag mycket nöjda med vad vi hittat här i Zambia och de resultat det ger.

Tillsammans med skolan har vi också beslutat påbörja letandet efter en resursperson som kan vara behjälplig under förmiddagarna när Astrid är i skolan. Först och främst vill vi hitta en bra person, gärna någon som kan svenska och som stannar mer än ett par månader. Det borde inte vara omöjligt, men det blir väl inte helt lätt att hitta någon som svarar upp mot Astrids förväntningar på en efterföljare till Maya och Frida. Håll tummarna!

//

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar