måndag 23 februari 2009

Sigrid 3 år







Idag är det alltså tre år sedan svärföräldrarna tog hand om Astrid medan Karin och jag for ut till Karolinska i Huddinge för att välkomna Sigrid Thea Miranda Sverkén till denna värld. Oj, vad tiden går. Och igår hade hon kalas, på riktigt (som det heter i Alfonsboken), med massor av barn, föräldrar, presenter, minipizzor, läsk och tårta. Och inte vilken tårta som helst, utan mammas hembakade jordgubbstårta.

Och idag är det kalas på Play School. Då blir det pappas chokladtårta. Bara en liten stund kvar till Valle och jag ska åka ut till skolan och servera nu, men några rader till hinner jag med.

I slutet av veckan fick den blivande jubilaren frågan om vad hon önskar sig.

1. Svar till Anna-Karin: många presenter.

2. Svar till Marika: pasta.

3. Svar till pappa: docka, nej, två dockor, och ett tåg.

4. Svar till mamma på frågan om vad hon ville ha till middag på sin födelsedag: en docka till, eller kanske en nalle, bara en liten nalle.

För 50 år sedan hade den här ungen setts som ouppfostrad och hagalen. Idag är hon mest charmig. Intressant hur tiderna förändras.

Sigrid älskade sitt kalas och alla presenter hon fick (böcker, dockor, princessdrake, kläder, hästar, pennor, Pettson-filmer, etc). Och idag ska hon få leka med en av sina kompisar, som till storasysters förtjusninig har en mycket blå pool utanför huset.

Mer om veckan som gått och status i upppackningen kommer senare ...

//

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar