måndag 9 februari 2009

Mondays are like Tuesdays are like ...










Så var det ny vecka, i samma stad, samma land, samma kontinent och med samma fru, barn, hund och rutiner. Som liksom förra veckan fungerar bra, i teorin, dvs i dagens fall fungerade rutinerna igårkväll. Idag fungerade inte rutinerna. Åtminstone inte alla, eller rättare sagt följande:
1. Vi skulle sitta i bilen mellan 07.00-07.10 (avvikelse med 3 minuter)
2. Tjejerna skulle glatt säga "hejdå pappa, vi ses om några timmar, nu vill jag leka själv med mina dagiskompisar, stick och brinn farsan ..." (avvikelse med 10 minuters gråt och skrik)
3. Hemhjälpen skulle ångerfullt säga "okej, det var dumt att använda all dricksen till att åka taxi med när det gick en buss som tog lika lång tid och kostade en femtedel av priset" (avvikelse med 100 kr i min plånbok och en pinne extra i tillsägelseprotokollet)
4. Trädgårdsmästaren skulle entusiastiskt säga "visst, jag fixar poolen, tvättar bilen och har själv lite tankar på hur vi kan göra så att trädgården mer ser ut som en trädgård än en ukrainsk bakgård" (avvikelse i det att trädgårdsmästaren kort svarade att han var tvungen att klippa klart gräset innan han överhuvudtaget kunde diskutera några andra arbetsuppgifter, och denna smått stressade kommentar fäller han efter att på närmare två timmar med en split ny motorgräsklippare lyckats klippa ett gräsområde lika stort som en genomsnittlig brittisk framsidesgräsmatta, dvs ca 10 kvadratmeter - vi ska ta ett snack imorgon, om han är klar med de andra 9990 kvadratmetrarna då och har tid för sin arbetsgivare ...)
5. Astrid skulle efter besöket hos kompisen Elinor och närmare två timmars poolbad utan krångel klättra in i bilen tillsammans med sina båda syskon (avvikelsen bestod i 10 minuters skrik och gråt och vägran i att låta mig ta av henne den 3 storlekar för lilla baddräkt som hon lånat av Elinor och som Astrid prompt skulle ha på sig blöt och skön i bilen).

Men så är ju inte livet alltid bara svart, utan även vitt också. Och till de roliga saker som hänt idag hör ju bland annat, förutom ett strålande väder:
1. Valle kan nu stå 30 sekunder på egen hand.
2. Valle har lärt sig att kasta bollar till vår hund (border collien Kashasa)
3. Valle äter med hela kroppen (och vi har en hemhjälp som plockar upp och torkar av: barnstolen, köksbordet, köksgolvet, de andra köksstolarna, Valle, de andra matgästerna, och sig själv)

Nu håller Karin på att somna i soffan, så det är alltså hög tid för mig att bjuda på kvällsfika och köra igång en dvdfilm i datorn (vi har ännu inte fått vår kontainer med egna möbler och prylar, men livet känns alltså väldigt behagligt ändå).

//

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar