onsdag 6 maj 2009

Femåringen ...

Ja, tänk att det redan är fem år sedan vi satt på lodgen Chez Vincent i Nelsruit, Sydafrika, nyss utsläppta från Midiclinic och oroliga in i märgen över huruvida hon var lite gul i hyn eller inte ...

Och så amningen som inte kom igång ...

Och nappflaskan som hon först tog men sedan inte tog på jättelänge ...

Och alla nödvändiga investeringar med barnvagn, spjälsäng, myggnät, skötbord (gigantiskt), barnstol (självspelande och gigantisk), nappflaskerengörare, och allt det andra ...

Fem år sedan. Och nu är hon stora tjejen med långt blont hår som älskar t-shirts och håller på att lära sig engelska. Som på bästa hipphippmanér vill ha "spaa-gew-ty meud cheutfears-sause". Och som varst högsta önskan på födelsedagen är att få hoppa på trampolinen och äta potatisgratäng eller lasagne.

I skrivande stund håller vi som bäst på att förbereda Astrids femårskalas, som äger rum nu på lördag. Klasskompisarna och övriga vänner är bjudna. Vi får hoppas på samma tur med vädret som Astrid har haft hemma i Älvsjö under sina första fyra bemärkelsedagar.

Av de presenter hon hittills fått är Astrid lyckligast över en pyjamas, en Mamma Mu-film och några t-shirts, samt en Nike-luvjacka.


På födelsedagen åkte vi ut till Sandy's Creations och njöt av solen och en härlig söndagsbuffé. Astrid njöt nog dock mest av hoppslottet och gungorna och sin nya rosa Hello Kitty-hatt.

//

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar