lördag 19 december 2009

Born And Bred Video Music Awards 2009

Igår kväll var Karin och jag på Born And Bred Video Music Awards 2009. En av papporna som har sin dotter på samma sjukgymnastik som Astrid hade bjudit in. Det här var tredje året galan gick av stapeln.

Varannan torsdag brukar Robbie, som pappan heter, jobba med ett teveprogram på den statliga kanalen ZNBC, med syfte att vaska fram landets bästa musikvideor. Han är noga med att understryka att det inte handlar om den bästa musiken, utan just videorna. Mycket influencer kommer från sydafrikanska musikkanalen Channel O och naturligtvis från MTV. Men även om Zambia är ett mycket fattigt land så finns det en stark musikscen, med både klassiska afrikanska akter och naturligtvis mycket r'n'b och hiphop.

När vi väl hittat fram till det konferenscenter (Molingushi) där showen skulle gå av stapeln visade sig detta vara ett mycket välfixat arrangemang. Robbie och hans killar hade jobbat hårt i över en månad tillsammans med tevekanalen och sponsorerna (Zain, Sounds, mfl) för att detta skulle bli ett riktigt bra evenemang.

Folk var uppklädda i fina klänningar och programledarna hade lärt sig väldigt mycket från kanaler som Channel O och MTV. Ibland kanske lite väl mycket. Men på det hela taget kändes det mycket professionellt, och publiken var mycket engagerad i såväl prisutdelningarna som mellansnack och liveframträdanden.

Det fanns åtta olika kategorier och vi hängde väl inte riktigt med i gränsdragningen mellan t ex bästa hip hop och bästa r´n´b, kanske mest eftersom två av fyra nominerade videor fanns med i båda kategorierna. Men en hel del tips fick vi inför nästa skivrunda på shoppingmallerna Manda Hill eller Archades.

Nästan alla artisterna uppträdde också live på galan, med korta versioner av de hits de haft under året som gått. Inte minst fascinerades vi av alla duktiga dansare. I övrigt var mycket inspirerat av Beyoncé, Destiny's Child och Jay-Z.

Hela showen sändes live på ZNBC mellan nio och tolv på fredagskvällen, så nu har vi varit på teve. Med tanke på hur få ljushyade människor det fanns i publiken lär vi inte ha varit helt anonyma ...

//

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar