tisdag 8 december 2009

Säsongsavslutningarnas tid är här

Ja, sista veckan på Amerikanska skolan för tjejerna. Och förra veckan var sista på Svenska Skolan. För två veckor sedan hade de avslutning på MonkyNastix. Det är avslutningstider, minst sagt.

Och så kommer allting att kulminera i det crescendo vi kallar julhelgen. Sedan är det bara till att börja på ny kula. Julen har vi inlett med adventspyntning och den gångna helgens julpyssel på skolan, resten får vänta. Förutom att jag har börjat fantisera om vad vi ska ha på vårt zambiska julbord.


Förresten, om vi ska hinna köpa julklappar så måste ju barnen göra önskelistor. Tjejerna kommer med skolbussen om några minuter. Listor borde få dem på gott humör. Och senare i eftermiddag är det ju generalrepetition på residenset inför det stora luciatåget nu på torsdag. Ja, inte ens i Zambia kommer man undan julstöket. Även om det känns annorlunda när det är 25 grader varmt istället för minusgrader.

//

2 kommentarer:

  1. Låter som du tar ett stort ansvar i julförberedelserna, ser fram emot bilder och härliga inlägg framöver. Tryter inspirationen kan du gå in på Ikeas sida "gilla julen", kanske ett zambianskt inlägg vore på sin plats?
    Vi har också fullt upp med luciatåg, pysselkvällar och glöggdrickande, hyfsat mysigt men det är en hårfin linje mellan mysigt och hysteriskt.
    Vi kan inte heller stoltsera med minusgrader, i Tygelsjö råder en jämngrå sörja.

    Må gott alla

    Kram Ida

    SvaraRadera
  2. Tack Ida, du kommer snart få medalj i kategorin flitigaste kommentatorn här på Zambiabloggen. Kram och god helg till er alla! Och glöm inte bort att vår hemhjälp lägger tid varje vecka på att hålla fint i det rum där ni ska bo när ni kommer och hälsar på!

    SvaraRadera