fredag 12 mars 2010

Mangosäsongen har börjat - nu leder Valle sjukdomstoppen

Klockan var strax efter fem när barnflickan lämnade tillbaka ansvaret för den snart tvåårige sonen. Och mycket mer var hon inte när pappan upptäckte att det fanns en svullnad på sonens ena hand. Mellan lill- och ringfingret satt den. Och i mitten av svullnaden en liten varprick. Och visst var sonen varm.

Klockan var strax efter sex när pappan lämnade över ansvaret till mamman. Mycket mer var hon inte innan mamman tog fram febertermometern.

Sedan gick middagen, kvällsrutinen och natten sin gilla gång.

Klockan var strax efter nio när pappan, som denna dag inte hade möjlighet att lämna över ansvaret för sonen till barnflickan på grund av en synnerligen lokal helgdag som kallas "youth day", helt enkelt inte kunde låta bli att trycka lite på sonens ömmande hand. Och mycket mer var inte klockan när pappan sedan ringde till den svenske läkaren som finns på plats i staden.

"Det var en larv som kom ut ur varbölden!", sa pappan och andades häftigt.
"Jaha", sa läkaren. "Det är bara en mangofluga som lagt ägg ..."
"Bara en ..."
"Ingen fara om du klämt ut allt", avslutade läkaren.

Pappan klämde lite till. Sonen skrek lite till. Men mer larv kom inte ut. Och därmed kan vi bara konstatera att mangoflugesäsongen har börjat och att Valle är väldigt nöjd. För han har ett överdimensionerat grönt plåster på handen. Och innan storasystrarna kommer hem är väl allt frid och fröjd. När de väl dyker upp får jag väl ringa läkaren igen. För finns det någon sjukdom som är värre än avundsjuka? Även om det är på grund av att lillebror har ett grönt plåster ...

Och därmed har Valle alltså lyckats klättra upp som herre på veckans sjukdomstäppa. Grattis!

//

1 kommentar:

  1. Och imorse klämde pappan även lite på sin yngsta dotter. I det här fallet innebar det även ett bevis på att mangosäsongen har börjat. Suck!

    SvaraRadera