måndag 23 maj 2011

Boxing Day or Tetris Live?


På klassiskt göteborgskt manér skulle man kunna hävda att vi haft Boxing Day i Lusaka i dag. Åtminstone på vår adress i Ibex Hill. För det är fullt med lådor överallt, och fler lär det bli, imorgon.

På lika klassiskt svenskt manér började dagen med viss frustration. Flyttfirman skulle ju komma på morgonen. Jag missade bara att det var en kombiantion av fransk (firman är av just det ursprunget) och zambisk morgon, så när jag ringde dem för andra gången halv tio och undrade vad de hade för arbetstider i flyttbranschen var de på väg. "In fact, the guys were actually close when I spoke to them 20 minutes ago ..."

Ja, ja. Nödlögner har vi väl alla gagnat oss av någon gång då och då, så det må vara förlåtet. Och jag passade naturligtvis på att gratulera dem till den lika så franska 25 timmarsveckan, för inte nog med att de dök upp halv tio. De skulle ha lunch mellan halv ett och två, och sedan stämpla ut redan vid fyra. Jojo ... Men sedan har det rullat på, i förvånansvärt hög fart. Förutom en massa kökssaker och utemöbler och lite annat smått och gott borde de faktiskt vara klara imorgon eftermiddag. Kvarstår då bara att peta in allt i containern. Då pratar vi inte längre om Boxing Day, utan om Real Tetris för Riktiga Män.
På fredag borde Ibex Hill 38c med andra ord kunna vara en ganska tom adress, förutom ett lånekit från ambassaden med möbler, en kudde och varsin tallrik, och fem hemresesugna svenskar. Men det är ju en helt annan blogg, kanske mot slutet av veckan, beroende på om vi kör franskt, svenskt eller varför inte zambiskt!

//

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar