tisdag 29 maj 2018

Att spotta en leopard kan vara lejonparten av upplevelsen - en blogg om att tillbe campingguden ...

Jag har varit ute och campat igen. Jag vet, det fanns en tid när jag inte campade. När jag kämpade emot Karins önskan om att tälta och laga mat på stormkök. Och nu finns det en tid när jag campar. Det är lite som en religion. Först är man ganska skeptisk. Men för varje gång man öppnar grinden till bushen upplever man nya saker. Och vips så är man fast och kan inte låta bli. Själv har jag nu träffat campingguden i genomsnitt en gång i månaden.

De bästa bitarna var redan uppätna när vi kom till platsen, men vi kunde ändå se den här leopardhonan flera gånger under vår förtäckta campingresa. 

Nu senast förtäcktes resan med titeln "fotosafari". Bara det, att jag smyger med mitt campande, är kanske en varningssignal. Och kanske är hela den här bloggen ett enda stort rop på hjälp! Rädda mig, jag kan inte ta mig ifrån campinggudens djupaste fäste, jag är fast, fånge i CG:s läger!

Någon typ av rovfågel, typ

Hursomhelst, några campingutövare som fyller ett fordon med allt som behövs och sedan åker ut, den här gången till en camping i Kafue National Park. Det är generellt ganska glest mellan djuren i den parken. Men, ju mer man tränar på att spotta djur desto större tur har man, som Ingmar Stenmark skulle ha uttryckt det. Så, redan efter en kort stund spottade vi en leopard som satt i ett träd och åt på en impala. Ja, jag kan inte annat än sluta ögonen och vara väldigt tacksam över att få uppleva detta. Kanske passar jag samtidigt på att knäppa … en bild.

Titta noga, det är faktiskt inte elefantpappan som är på väg över grusvägen ...

Under den fortsatta resan mötte vi även elefanter, bufflar, andra antiloper, flodhästar och krokodiler, samt massor med vackra fåglar. Men inga lejon. Jag får nöja mig med att den där leoparden utgjorde lejonparten av upplevelsen på den här campingresan.

// Theodor

2 kommentarer:

  1. Men, vågar man sova i tält där det finns lejon och leoparder?
    - och elefanter!

    SvaraRadera
  2. Hej Mårten, jag känner ingen nu levande människa som råkat ut för något livshotande. Kan inte vara så farligt då, eller?
    Tror det är farligare att vara ute och springa i skogen eller i trafiken, även om jag inte känner någon nu levande människa som råkat ut för något livshotande där heller …
    Hälsar,
    Theodor

    SvaraRadera