onsdag 10 oktober 2018

Zambia kan ju faktiskt vara så där ... underbart!

Packlista för äventyrare:
- tropikhjälm (även kallad safarihatt)
- vildmarkskängor
- långärmad skjorta
- långa tunna byxor med många fickor
- kulturväst ovanpå skjortan, många fickor
- myggmedel
- solskydd
- ficklampa
- solglasögon (används oftast inte samtidigt som förra punkten)
- tält
- sovsäck
- liggunderlag
- first aid kit inklusive skoskavsplåster och salvor mot insektsbett och solbränna
- proviant
- vatten
När man ska på riktigt äventyr till djungeln är det viktigt att matcha färgen på tröjan och kylväskan, annars vet man inte hur kaffet kommer smaka ...

Ja, eller så tar man bara en termos kaffe, lite blandat fikabröd, badkläder och en handduk. Och så kör man ca 35 km bortanför amerikanska skolan, rakt ut i bushen. Du vet, där asfalten för länge sedan slutat och vägen övergått i en stig som knappt längre syns. Och där ger man nästan upp innan någon i sällskapet säger:
Simskola för en icke-crawlande generation, mitt i den zambiska djungeln. Blir man trött så hänger bananerna på plockvänligt avstånd från vattenytan. 

"Jag ska bara titta efter om den där lagunen ligger bakom nästa kulle, gå tillbaka till bilen så länge, jag är snart tillbaka …"
Svalkande dopp efter kaffepausen!

Och så ligger den där, den porlande bäcken, med bananträd och djungelkänsla och en liten badsjö … och en stund senare är fyra medföljare nere i plurret och har fått ny energi en helt vanlig måndag.
Små grodorna är också en viktig aktivitet. Minns inte om det var före eller efter doppet. Mest troligt att det var före, för att värma upp liksom. 

Jodå, Zambia kan ju faktiskt vara så där … underbart!

Det är viktigt att få till rätt ljussättning när man ska ta den perfekta djungelbilden, hälsar vår vän djungelfotografen. 

// Theodor

2 kommentarer:

  1. Hej! Hittade nyligen din blogg. Bor själv i Zambia, i Kabwe. Roligt att läsa om hur andra har de här :) Måste fråga vart dessa bilder är ifrån? Otroligt vackert! Hälsningar Magdalena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Magdalena. Själv har jag inte bloggat så mycket under några månader, och först nu ser jag din kommentar. Trevligt med läsare! Vi var några personer som åkte till en liten flod några mil utanför Lusaka. Elephant Charge hade haft sin målgång där. Magiskt vackert. Jag kan leta upp mer detaljer om du vill. Hälsar, Theodor

      Radera